nieuws

Horeca positief ondanks crisis

Hotel

De financiële crisis heeft de ondernemers in de horeca niet somber gestemd. Uit onderzoek van vakbeurs Horecava onder 2300 horecaondernemers dat woensdag werd gepubliceerd, blijkt 94 vertrouwen te hebben in de verwachte bedrijfsresultaten over 2009.

Horeca positief ondanks crisis

Bijna zes op de tien ondernemers verwacht beter te presteren dan de concurrent, zo meldt Horecava.

Innovatie lijkt het toverwoord om de crisis te weerstaan, menen acht op de tien ondernemers. 91 Procent van de ondervraagden verwacht in 2009 vernieuwingen door te voeren met name op het gebied van interieur en aankleding. Een kwart is van plan de buitenruimte aan te pakken als reactie op het rookverbod.

De vernieuwingen moeten leiden tot een hogere omzet. Maar ook het voor blijven van de concurrentie, het verlagen van de kosten en het motiveren van het personeel zijn redenen.

De Horecava gaat maandag 12 januari van start.

Reageer op dit artikel