nieuws

Hotel Dreyeroord bestaat 125 jaar

Hotel

Het Oosterbeekse hotel Dreyeroord bestaat dit jaar 125 jaar. Dat werd afgelopen weekend bescheiden gevierd, maar het familiehotel kijkt vooral vooruit.

Hotel Dreyeroord bestaat 125 jaar

Lang stond directeur Jan Willem van der Straaten, die na vijf jaar bedrijfsleider te zijn geweest eind maart de functie van zijn vader overnam, niet bij de historie stil.

Alleen dat de dag ná de jubileumviering een zware storm over Oosterbeek trok, waarbij ook het hotel lichte schade opliep, maakt dat hij toch het verleden even ophaalt: ook vlak vóór de opening in 1883 werd de omgeving getroffen door een zware storm.

Plannen

Met de komst van de nieuwe generatie in de vorm van de 35-jarige directeur, heeft het hotel de blik op de toekomst gericht. Automatisering deed zijn intrede in het als Zwitsers chalet vormgegeven familiehotel, en ook liggen er verbouwplannen klaar, meldt De Gelderlander.

Het restaurant moet vernieuwd, de serre uitgebouwd, en het aantal kamers in het hotel wordt teruggebracht van 27 naar 20, waardoor de kamers en badkamers groter kunnen. Achterop het terrein moeten huizen worden gebouwd, een deel voor de verkoop, een ander deel voor twaalf hotelkamers.

Geschiedenis
De geschiedenis van het hotel begint in 1883. Het gebouw staat dan al een jaar of 35 in het buurtschap Dreijen. In 1948 komt het hotel in handen van Jan Willems grootvader Gerrit Willem van der Straaten.

Jan Willem deed na de hotelschool ondermeer ervaring op in Amsterdam en Garderen en keerde in 2003 terug naar Dreyeroord. De eerste twee jaar waren volgens hem best lastig. ‘Maar op een gegeven moment wen je aan elkaar. Nu ben ik alleen maar blij dat mijn vader en moeder er zijn. Mijn vader heeft ook het vertrouwen in mij uitgesproken.’

Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van hotel Dreyeroord is een boekje uitgekomen en is een expositie in het hotel ingericht.

Reageer op dit artikel