nieuws

Hotel met sprieten in Slovenië

Hotel

In het Sloveense Bled wordt het nieuwe hotel Mivka in gereedheid gebracht. Het door architectenbureau Enota ontworpen gebouw heeft een heel bijzonder uiterlijk door het gebruik van sprieten aan de buitenkant.

Hotel met sprieten in Slovenië

Het Mivka-hotel staat in een bosrijke omgeving. Enota heeft daar goed bij nagedacht toen het hotel op de ontwerptafel lag. De houten sprieten die aan de buitenzijden zijn aangebracht doen denken aan gras en sluiten daarmee uitstekend aan op de natuur rondom het gebouw.

Het hotel is vrij laag en telt vijf verdiepingen. Elke verdieping heeft een grasterras. Het materiaal dat is gebruikt voor het interieur is volledig natuurlijk om gasten een ‘groene’ ervaring te geven. Het hotel richt zich op zowel toeristen als zakelijke gasten en beschikt over onder meer fitness- en congresruimten.