nieuws

Hotel The Dylan mag niet uitbreiden

Hotel

Hotel The Dylan kan niet uitbreiden aan de Prinsengracht. Het luxehotel aan de Keizersgracht kocht er vorige maand twee grachtenpanden met het oog op uitbreiding. Het hotel wist voor de aankoop dat er geen hotelkamers in de nieuwe panden mogen komen.

Hotel The Dylan mag niet uitbreiden

Dat schrijft het dagelijks bestuur van Stadsdeel Centrum na vragen van de SP.

De Ierse eigenaar van het vijfsterrenhotel aan de Keizersgracht Vitonia kocht vorige maand voor vijf miljoen euro twee aanpalende panden aan de Prinsengracht, met het oog op toekomstige uitbreiding van het hotel. In de panden zijn nu appartementen en een winkel gevestigd.

Geen hotelkamers meer

Volgens het stadsdeelbestuur kan het hotel niet in de panden uitbreiden. In dit deel van de grachtengordel mogen er tot 2015 maximaal 150 hotelkamers bijkomen. Dat aantal is al bereikt met plannen voor hotels in onder meer de oude bibliotheek en het Paleis van Justitie, zo schrijft Het Parool.

Bovendien sluit het bestemmingsplan een hotel in de panden uit en geldt in het stadsdeel dat hoteluitbreiding niet ten koste mag gaan van woonruimte. ‘The Dylan is hier expliciet op gewezen door ambtenaren van het stadsdeel,’ schrijft het bestuur aan de stadsdeelraad.

Hotelquotum

Vorige week heeft de verantwoordelijk stadsdeelbestuurder nog met het hotel gesproken. ‘The Dylan is nogmaals het ontbreken van hotelquotum in dit gebied toegelicht.’

Volgens Hotel The Dylan zijn er geen concrete plannen voor uitbreiding en worden de appartementen gewoon verhuurd. Wel heeft het hotel zich eerder bij de gemeente gemeld als gegadigde voor hoteluitbreiding. Die toestemming bleek toen al te zijn vergeven, aldus een woordvoerder, ‘wij waren te laat’.

Restaurant Vinkeles

Het restaurant van The Dylan, Vinkeles, staat 25ste in de Misset Horeca Superlijst, een combinatieranglijst op basis van de noteringen in diverse toonaangevende culinaire gidsen. De Misset Horeca Superlijst is samengesteld op basis van de noteringen in de Michelingids, Lekker, GaultMillau, SpecialBite en Grootspraak.

Het hotel in zijn geheel neemt met een omzet van 6,8 miljoen euro positie 89 in op de Misset Horeca Top 100.