nieuws

Hotelbaas gewond bij overval

Hotel

Bij een gewapende overval op hotel Belvédère in het Zuid-Hollandse Schoonhoven is maandagavond een van de eigenaren toegetakeld met een mes. Wel wist hij de overvaller van zich af te werken, die vervolgens vluchtte zonder buit.

Hotelbaas gewond bij overval

John de Wit was maandag na sluitingstijd alleen aan het afsluiten. Hij en zijn neef Jos de Wit runnen samen het hotel en wisselen de avonden af. Rond middernacht stond John de Wit ineens oog in oog met een gemaskerde man met een mes.

De man eist geld, en er ontstaat een worsteling waarbij De Wit meedere malen in armen en benen wordt gestoken. Toch kan hij het mes aan de overvaller ontfutselen, waarop deze vlucht. De gewonde hotelbaas strompelt naar het restaurant op de eerste verdieping, waar nog enkele hotelgasten aanwezig zijn.

Deze vangen John de Wit, die flink onder het bloed zit, op en bellen 112. Momenteel herstelt hij in het ziekenhuis van zijn verwondingen. ‘Hij heeft nog geluk gehad’, zegt neef en compagnon Jos in het Algemeen Dagblad. ‘Die man had hem net zo makkelijk dood kunnen steken.’

De inbreker is gevlucht zonder ook maar iets mee te nemen. Jos: ‘Alles zit in de kluis en bovendien betalen steeds meer mensen met de pin, dus er valt niets te halen.’

De politie zegt nog geen aanwijzingen te hebben wie de dader zou kunnen zijn. De camera bij de ingang kan wellicht nog iets opleveren. Jos de Wit wil omwille van de veiligheid meer camera’s ophangen en het alleen afsluiten afschaffen.

Meer berichten over hotelovervallen: