nieuws

Hotels in Arnhem vol door herdenking

Hotel

Hotels in en rond Arnhem zijn volgeboekt voor de 65ste herdenking van de Slag om Arnhem in september. ‘Alles in de stad zit nu al bomvol. Ik heb mensen al moeten doorverwijzen naar Wageningen. Er blijven aanvragen binnenkomen,’ zo laat een hotelier weten in Dagblad de Gelderlander.

Hotels in Arnhem vol door herdenking

De belangstelling voor het meemaken van deze Airborneherdenking ondervindt geen last van de dure euro ten opzichte van pond of dollar, zo stellen verschillende hoteliers. ‘De mensen willen er gewoon bij zijn.’

Bomvol

Joke Elissen van hotel Old Dutch aan het Stationsplein in Arnhem heeft geen kamers meer. ‘Alles zit in Arnhem bomvol. Ik heb mensen al moeten doorverwijzen naar Wageningen. En er blijven aanvragen binnenkomen.’

Vroeg boeken

Vaste klanten onder de veteranen en hun aanhang hebben al vroeg geboekt. ‘Ze doen dat meteen na het uitchecken van de vorige herdenking’, vertelt Carmelina Lanzillotti van Hotel Le Blanc in de Coehoornstraat.

Directeur Joan Boersma van De Bilderberg in Oosterbeek zag de eerste boekingen voor september 2009 vorig jaar oktober al binnenkomen. Dit hotel heeft nog een paar kamers over.

Reageer op dit artikel