nieuws

Hotels in paniek om gevaarlijke tandpasta

Hotel

Producent voor badkamerproducten voor de hotellerie, Gilchrist & Soames, heeft per direct alle door haar uitgebrachte tubes tandpasta teruggeroepen. Ook vraag ze hotels die deze tandpasta nog in voorraad hebben de tubes te vernietigen.

Hotels in paniek om gevaarlijke tandpasta

Het gaat om in China geproduceerde tandpasta, die de gevaarlijke stof ‘diethylene gycol’ (DEG) bevat. Dit is een zeer giftig chemisch ingrediënt, wat conform Europese en Amerikaanse richtlijnen verboden is voor menselijke consumptie.

Het Engelse Gilchrist & Soames levert aan grote hotelketens in Europa, Amerika en Azië.

Gelijk met het nieuws van Gilchrist & Soames, werd ook bekend dat de vereniging van hoteleigenaren in Hongkong al haar leden opriep Chinese tandpasta te weren.

Vrijwel alle hotels in Hongkong importeren badkamerartikelen uit China. Voorheen kwam dit vooral uit Europa, maar een dure euro en aantrekkelijke inkoopprijzen zijn hotels wereldwijd massaal overgestapt op de goedkopere artikelen uit het nabijgelegen China. Ook veel Amerikaanse en Europese hotels en hotelketens importeren het goedkope spul uit Azië.

Veel internationale ketens zijn op dit moment hun inkoopstrategie aan het herzien, in navolging van kleinere ketens en particuliere boutique hotels. Daar is de nieuwste trend juist milieuvriendelijke eco-producten en organische badkamerartikelen te gebruiken. Dit wordt door veel hotelgasten zeer op prijs gesteld.

De Amerikaanse Food & Drug Administration waarschuwde in juni al voor producten uit China waar DEG in verwerkt was. Sinds een aantal maanden liggen Chinese producten onder vuur, gezien de twijfelachtige hygiëne tijdens de fabricage en het gebruik van verboden stoffen.

Reageer op dit artikel