nieuws

KHN: Horeca duurder door stijgende kosten

Hotel

De prijzen in de horeca zijn niet meer gestegen dan de toename van de kosten van voedingsmiddelen, dranken en energie. Dat stelt Koninklijk Horeca Nederland (KHN) in reactie op de prijsstijging in de horeca van 4,1 procent in het tweede kwartaal van 2008.

KHN: Horeca duurder door stijgende kosten

‘De prijsstijging in de horeca is weliswaar hoger dan de prijsstijging van de totale bestedingen, maar is in lijn met de stijgende prijzen waar de horecaondernemer zich mee geconfronteerd ziet’, aldus directeur Lodewijk van der Grinten van KHN.

Van der Grinten reageert hiermee op de vorige week door CBS gepresenteerde kwartaalcijfers voor de horeca. Daaruit blijkt dat de prijzen in de horeca met 4,1 procent zijn toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

KHN wijst op de sterke toename van de prijzen van voedingsmiddelen en dranken. Vooral brood en graanproducten (11,7 procent), vlees en vleeswaren (15,3 procent) en oliën en vetten (43,5 procent) zijn flink duurder geworden het afgelopen jaar.

Naast de stijgende inkoopprijzen voor voedingsmiddelen en dranken kreeg de horecaondernemer het afgelopen jaar te maken met stijgende energielasten. In totaal zijn die lasten gestegen met 8,3 procent ten opzicht van juli 2007, meldt KHN.

Reageer op dit artikel