nieuws

Lucas Petit koopt grootste hotel op Texel

Hotel

Het hotelbedrijf van Lucas Petit, Hoscom, is de nieuwe eigenaar van Grand hotel Opduin op Texel. Het ruim honderd kamers tellende hotel wisselt 1 januari van eigenaar. Nu zijn dat nog Kees en Henriette den Ouden. Floris-Jan Zwaag wordt de nieuwe hotelmanager.

Lucas Petit koopt grootste hotel op Texel

Grand hotel Opduin is met zijn honderd kamers het grootste hotel van het eiland. Naast de gastenkamers beschikt het viersterrenhotel (1934) ook over drie restaurants, zes vergaderzalen, zwembad en wellness.

Kees en Henriëtte van Ouden dragen na bijna 25 jaar hun hotel over aan Hoscom. ‘Met trots maar ook een beetje weemoed,’ zo laten ze weten in een persverklaring.

Floris-Jan Zwaag

Het is het zevende hotel voor Hoscom. Het bedrijf van Lucas Petit exploiteert in Nederland hotels op bijzondere locaties met ieder een eigen naam en individuele uitstraling. ‘In Grand Hotel Opduin ervaar je dat intense Waddengevoel en daarom past het precies bij ons’, aldus Petit.

Floris-Jan Zwaag en zijn vrouw Kirsten Dashorst krijgen de leiding over het hotel. Zwaag werkt al 12 jaar binnen Hoscom. Hij is directeur geweest van het Delta Hotel, Badhotel Rockanje en het Cruise Hotel aan boord van de SS Rotterdam. Zwaag en zijn team waren de eerste winnaars van de Dutch Hotel Award.