nieuws

Marriott International plust

Hotel

De Amerikaanse hotelketen Marriott International heeft een goed vierde kwartaal achter de rug. De nettowinst steeg met 25 procent tot 237 miljoen dollar. De omzet nam met 16 procent toe tot 3,64 miljard dollar, zo maakte het bedrijf donderdag bekend. De resultaten zijn beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht.

Marriott International plust

De hotelketen kon onder meer profiteren van een sterke stijging van het zakelijk reizigersverkeer in de Verenigde Staten en Azië. Ook kon het concern hogere prijzen vragen omdat het aanbod van nieuwe hotelkamers slechts langzaam groeit. Verder steeg de bezettingsgraad van de hotelkamers. De omzet per kamer, een belangrijke indicator in de hotelbranche, nam in het afgelopen kwartaal met 11,2 procent toe.

Marriott International is de grootste hotelketen in de VS, met wereldwijd ongeveer 2700 hotels. Tot het bedrijf behoren naast de Marriott-hotels onder meer ook de luxueuze hotels van het Ritz-Carlton.

Reageer op dit artikel