nieuws

Mercure zet wedstrijd uit voor tafelontwerp

Hotel

Mercure hotels start met een nieuwe ontwerpwedstrijd. Kunstenaars mogen een tafelconcept bedenken dat past in de hotelomgeving van Mercure. Het winnende concept wordt in gebruik genomen door de Nederlandse Mercure hotels.

Mercure zet wedstrijd uit voor tafelontwerp

Mercure wil van de ontwerpwedstrijd een jaarlijks terugkerend fenomeen maken. De hotelketen vraagt kunstenaars een tafelconcept te bedenken, inclusief servies, tafellinnen, kandelaars en bestek. De tafel plus gehele aankleding. Iedereen mag meedoen; vormgevers, ontwerpers, architecten maar ook studenten van kunstacademies en andere creatieve opleidingen.

De inzendingen worden door juryleden uit verschillende disciplines beoordeeld. ‘De intentie is om het winnende concept in productie en in gebruik te nemen in alle Nederlandse Mercure hotels, aldus de hotelgroep. Met deze nieuwe wedstrijd wil de hotelketen haar rol in de Nederlandse kunst- en cultuursector versterken.

De jury beoordeelt de tafels op vormgeving, materiaalgebruik, functionaliteit, vernieuwend concept en passend in een hotelomgeving.

De prijswinnaar wordt op 29 november 2011 bekend gemaakt tijdens het Mercure Cultuurprijs gala. Meedoen kan tot 1 september. Inschrijven kan hier.

Reageer op dit artikel