nieuws

Moszkowicz: hotelpersconferentie gaat door

Hotel

Advocaat Bram Moszkowicz zal maandagmiddag zoals gepland in hotel Holiday Inn in Amsterdam een persconferentie geven waarin hij zal reageren op de stroom berichten over zijn positie als raadsman van Willem Holleeder. Dat heeft hij zaterdag gezegd vanaf de locatie waar hij vrijdag om veiligheidsredenen heen is gebracht.

Moszkowicz: hotelpersconferentie gaat door

Moszkowicz mocht verder niets in het openbaar zeggen over zijn situatie. Wel gaf hij aan dat de persconferentie gewoon doorgaat en dat hij daarbij zelf aanwezig is. De bijeenkomst vindt plaats in hotel Holiday Inn aan de De Boelelaan in Amsterdam.

Moszkowicz werd vrijdagavond door de politie meegenomen uit zijn woning annex kantoor aan de Herengracht. Dat gebeurde om zijn eigen veiligheid te waarborgen. Volgens een analyse van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) bestond een dusdanig grote dreiging dat beveiliging noodzakelijk was. Moszkowicz is naar het buitenland vertrokken voor een korte vakantie, die volgens de autoriteiten al gepland was.

Donderdag werd bekend dat vanuit het kantoor van de advocaat stukken gelekt zijn naar de media om een vroegere cliënt, de vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra, zwart te maken. Dat zou blijken uit onderzoek van de rijksrecherche. Het hiermee verband houdende rapport heeft de advocaat van de nabestaanden van Endstra, Hans Koets, gebruikt bij de klacht die hij donderdag tegen Moszkowicz indiende.
Zie ook:
» Moszkowicz spreekt in Holiday Inn

Reageer op dit artikel