nieuws

Nieuw hotel voor Paul Hermanides en Martijn Peters

Hotel

De Amsterdam Village Company van Paul Hermanides, onder meer bekend van restaurant Neva in de Hermitage en van Hotel Arena, krijgt in samenwerking met Martijn Peters een nieuw hotel. Het gaat om een theaterhotel met 39 kamers inclusief café-restaurant en een hotelbar in de Nes in het centrum van Amsterdam.

Nieuw hotel voor Paul Hermanides en Martijn Peters

De openingsdatum van het hotel, dat gericht is op mensen uit de theaterwereld, is waarschijnlijk 1 december van dit jaar. Het driesterrenhotel staat onder leiding van Martijn Peters. Peters is onder meer bekend van Blooker, LAB 111, Macy’s en Café Schinkelhaven.

Samen met Paul Hermanides, voormalig voorman van KHN-Amsterdam, vormt Peters de directie van het nieuwe hotel. Naar een locatiemanager wordt nog gezocht. Een definitieve naam heeft de nieuwe accommodatie overigens nog niet. Werktitel is Scala Theaterhotel in de Nes.

Paul Hermanides

Theaterhotel Scala is een themahotel waar cultuur en theater de bovenhand voeren. De Nes is dé theaterstraat van Amsterdam met onder meer de theaters Frascati, De Engelenbak en de Brakke Grond.

‘We streven naar een inspirerende ontmoeting en verblijfsplek voor schrijvers, artiesten, kunstenaar en filmmakers. Lokaal, nationaal en internationaal’, legt Paul Hermanides de plannen uit.

Veel single rooms

‘In het hotel worden forse investeringen gedaan om het thema te waarborgen. Zo maken we geluidsdichte repetitieruimtes, expositieruimte en dansstudio’s. Ook krijgt het café-restaurant een eigen podium.’

Op verzoek van de doelgroep komen er relatief veel betaalbare single rooms en ook enkele long-stay studio’s met eenvoudige keukenfaciliteiten.

Pandeigenaar

Pandeigenaar van de locatie aan Nes 47-49 is DVM, ook eigenaar van de voormalige Renaultgarage waarin nu restaurant Dauphine gevestigd is en van café-restaurant Blooker in het karakteristieke huisje op het Amstelplein tussen Rembrandt Tower en de andere kantoortorens van het Amstel Business Park. Architect van Scala is het kantoor Van Moort&Partners.

Reageer op dit artikel