Ontmaskerde tv-man prevaleert hotels

Ontmaskerde tv-man prevaleert hotels

Hotels hebben de voorkeur voor de ruige tv-man Bear Grylls. Maar dan wel buiten de camera's. Grylls beleeft beestachtige overlevingstochten in zijn tv-programma, maar verblijft in werkelijkheid in luxe hotels.

De ontmaskering van de 33-jarige Bear Grylls is onderwerp van gesprek in de Engelse media. Grylls simuleert in zijn programma’s Born Survivor en Man vs Wild dat hij een keiharde avontuurreiziger is. In werkelijkheid prevaleert hij de luxe van hotels.

Zo deed Grylls voorkomen in de jungle te overleven door oogballen uit vissen te zuigen. In de Spaanse bergketen Sierra Nevada werd hij gefilmd toen hij een slangekop afbeet, terwijl hij vertelde die dag met één veldfles water te moeten overleven.

In werkelijkheid verblijft Grylls tijdens de opnames met zijn crew in luxe viersterrenhotels. Zo verbleef hij in de Sierra Nevada in het Pines Resort Hotel. Op zijn hotelkamer had Grylls draadloos internet en ’s ochtend bij het ontbijt nuttigde hij pannenkoeken met bessen.

Op Hawaii sliep hij in een motel, terwijl de kijkers wijs werden gemaakt dat Grylls zich op een onbewoond eiland bevond. De zender Channel 4 startte een onderzoek naar de waarheid achter de ruige ontdekkingsreiziger.