nieuws

Oostwegel verkoopt Kasteel Erenstein aan Luken

Hotel

Hotelmagnaat en multimiljonair Chris Luken heeft kasteel Erenstein en de naastgelegen hoeve ZooHotel Brughof gekocht van Camille Oostwegel. De teller van Lukens Fletcher Hotel Groep komt hiermee op 37 hotels.

Oostwegel verkoopt Kasteel Erenstein aan Luken

Kasteel Erenstein in Kerkrade is een viersterrenhotel. Volgens de Telegraaf is dit de reden dat Camille Oostwegel besloot tot verkoop over te gaan. De krant meldt dat de kasteelheer van Kasteel Erenstein en hotel de Brughof af wilde omdat deze niet in zijn vijfsterren portefeuille zouden passen.

De verkoop zou los staan van de huidige economische crisis. De overnamesom is niet bekend gemaakt.

Viersterren hotel

Chris Luken heeft nu zeven hotels in Limburg. ‘Camille Oostwegel is een gewaardeerd collega en ik ben blij dat we Erenstein kunnen voortzetten. Het hotel past prima in onze viersterren portefeuille waar de nadruk op leisure ligt.’

Kasteel Erenstein is gelegen aan de rand van het natuurgebied de Anstelvallei. ZooHotel Brughof is gevestigd in een Limburgse hoeve uit 1713. Het viersterren hotel telt 44 kamers, inclusief 14 suites. Gasten kunnen vanuit het hotel via een speciale entree zo GaiaPark Kerkrade Zoo inlopen.

Oostwegel is onder meer eigenaar van het Chateau St-Gerlach in Valkenburg en van het Kruisheren hotel en Chateau Neercanne, beide gevestigd in Maastricht.

Reageer op dit artikel