nieuws

Oud pand hotel Casa 400 blijft open

Hotel

Het oude pand van het hotel annex studentencomplex Casa 400 aan de Eerste Ringdijkstraat in Amsterdam blijft nog twee jaar open. Het oude pand van het hotel zou gesloten worden omdat het nieuwe gebouw ietsje verderop inmiddels klaar is.

Oud pand hotel Casa 400 blijft open

Het gebouw is in de zomer een hotel en van oktober tot en met mei wonen er zo’n 400 studenten. In het nieuwe gebouw zijn zo’n 500 kamers beschikbaar, daarvoor hebben zich nu al zo’n 700 studenten aangemeld.

De PvdA had vanwege het gebrek aan studentenkamers een verzoek ingediend bij Casa 400 om het oude pand open te houden. Dat verzoek is nu ingewilligd.

Het nieuwe 520 kamers tellende hotel wordt geleid door general manager Hans Vugts. In het nieuwe gebouw is meer ruimte gecreëerd voor niet-studenten. Zo beschikt het hotel over 150 kamers die het jaar rond permanent worden verhuurd aan toeristen en zakengasten. Daarnaast mikt het hotel met dertien vergaderruimtes op meer zakelijk bezoek.Bekijk hier een video van Casa 400.

Reageer op dit artikel