nieuws

Recordaantal bezoekers op Eiffeltoren

Hotel

Een recordaantal mensen heeft vorig jaar de 324 meter hoge Eiffeltoren in Parijs bezocht. Voor het eerst in de geschiedenis kwam het totale aantal uit op meer dan 7 miljoen, meldde de krant Le Figaro vrijdag.

Recordaantal bezoekers op Eiffeltoren

Meervoudig sterrenchef Alain Ducasse heeft sinds 2007 een restaurant op de Eiffeltoren, Jules Verne. Jules Verne is gelegen op de tweede verdieping van de toren op ruim 125 meter boven de grond en biedt een mooi vergezicht over Parijs. Naast zakenlieden en Parijzenaars trekt het restaurant ook veel toeristen.

7 miljoen bezoekers

De Eiffeltoren zelf is vooral bij buitenlanders in trek, zo zegt locoburgemeester Jean-Bernard Bros, die toerisme in zijn portefeuille heeft. Gustave Eiffel bouwde de toren ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1898.

Het zachte weer in 2011 heeft het bezoek gestimuleerd. Ook de musea in de Franse hoofdstad hebben een goed jaar achter de rug.

Reageer op dit artikel