nieuws

Topzomer hotels Middellandse Zee

Hotel

De landen rondom de Middellandse Zee zijn deze zomer erg in trek bij de Nederlandse toeristen. Dat blijkt uit de boekingscijfers tot en met 4 juni van TNS Nipo en het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR). Vooral Marokko is populair.

Topzomer hotels Middellandse Zee

Het land heeft 35 procent meer boekingen dan vorig jaar over dezelfde periode. Ook Griekenland (+28 procent), Tunesië (+27 procent), Portugal (+25 procent) en Spanje (+18 procent) doen het goed. Turkije heeft veel klanten verloren, 38 procent minder dan vorig jaar, maar dat percentage is ten opzichte van vorige maand (-41) iets gedaald.

De reizen naar het Verre Oosten blijven stijgen (+19 procent), maar ook de belangstelling voor Zuid-Amerika groeit. Vooral Brazilië is dit jaar gewild (+21 procent). Noord-Amerika (-22 procent) en Midden-Amerika (-18) lijken even uit de gratie, evenals Afrika (-13).

De ANVR-touroperators verwachten overigens nog een stijging van boekingen in de komende periode. De ervaring leert dat het aantal geboekte reizen verder aantrekt zodra Nederland bij het WK voetbal is uitgeschakeld, aldus het ANVR.

Reageer op dit artikel