nieuws

TV Oranje laakt band TROS met Van der Valk

Hotel

De digitale muziekzender TV Oranje wil dat minister Van Bijsterveldt van Media de uitzendvergunning van de TROS intrekt. Dit onder meer vanwege de innige band van de omroep met het Van der Valk-concern.

TV Oranje laakt band TROS met Van der Valk

Volgens directeur Ardesch van TV Oranje is de TROS te vaak beboet voor ‘het zich dienstbaar maken aan winst door derden’. Dat schrijft Adformatie, dat de site van TV Oranje als bron aanhaalt.

Van der Valk

Ardesch schrijft op die website dat de publieke omroep te vaak over de schreef is gegaan. Tegen Mediacourant zegt hij: ‘Ze hebben dan wel aangekondigd te zullen stoppen met kinderprogramma’s, maar in maart is vanuit het themakanaal Sterren.nl samen met Van der Valk de artiestenreis ‘Sterren.nl in de sneeuw’ georganiseerd.’

Boetes

‘En ondanks de reeks boetes staat er samen met Van der Valk een ‘Sterren.nl cruisereis naar Venetië’ op stapel. Verder hebben de TROS en Van der Valk onlangs het nieuwe fenomeen ‘Sterren.nl kerstreizen’ gelanceerd.’

Zendtijd intrekken

‘We hebben de minister dan ook gevraagd om voor 1 september de zendtijd van de TROS in te trekken’, zegt de televisiebaas.