nieuws

Uitstel cruisehotel kost tonnen aan reserveringen

Hotel

Hotelondernemer Lucas Petit ziet voor tonnen aan reserveringen in rook opgaan, als gevolg van het uitstel van de opening van het cruisehotel. Dat liet Petit gisteren weten toen Misset Horeca exclusief een kijkje mocht nemen op het drijvende horeca- en cateringpaleis.

Uitstel cruisehotel kost tonnen aan reserveringen

Begin deze week werd bekend dat het hotel aan boord van de SS Rotterdam op z’n vroegst medio november de eerste gasten kan ontvangen en niet zoals gepland begin september.

Het management van het cruisehotel heeft voor een slordige één miljoen euro aan reserveringen in de boeken staan en een flink deel daarvan kan door de vertraging nooit meer worden terugverdiend. En de kosten van het project zijn al zo hoog. Er zijn gasten die zo graag willen trouwen aan boord van het hotelschip dat ze hun bruiloft tot drie keer toe hebben uitgesteld

De bouw van het cruisehotel wordt sinds de start drie jaar gelden geplaagd door vertraging. Het ombouwen van een schip naar een horecabedrijf is zo complex dat er steeds meer nieuwe problemen opduiken die getackeld moeten worden.