nieuws

Vakgenoten slapen gratis bij De Nederlanden*

Hotel

Wilco Berends, chef van sterrestaurant De Nederlanden in Vreeland, laat vakgenoten in januari en februari na een diner gratis in één van de tien hotelkamers overnachten. In de lounge wordt een tijdelijke culinaire bibliotheek aangelegd voor extra inspiratie.

Vakgenoten slapen gratis bij De Nederlanden*

‘In deze maand is werken in de horeca net topsport. Maar januari en februari zijn rustige maanden. Zeker met de huidige crisis. Dan is er tijd voor de witte en de zwarte brigade om op verhaal te komen. Inspiratie op te doen bij collega’s,’ aldus sterchef Wilco Berends van het Sandton Hotel Restaurant De Nederlanden in Vreeland.

Naast de inspiratie die vakgenoten tijdens het diner opdoen, wordt de lounge tijdelijk ingericht als culinaire bibliotheek. Dit gebeurt door Sluijter uit Mijdrecht, gespecialiseerd in vakliteratuur.

De actie ‘dineren, inspireren en logeren’ is geldig in de maanden januari en februari 2012. Alleen van dinsdag tot vrijdag, ‘omdat we in het weekend allemaal toch druk zijn’. Gasten die reserveren moeten aantoonbaar werkzaam zijn in de horeca en vooraf reserveren.

Crisis-arrangement

Voor mensen die niet kunnen of willen blijven overnachten heeft Berends het ‘crisis-arrangement’ samengesteld. Dit is een vijf gangen all-in arrangement. Ontvangst met een glas bubbels, een vijf gangen menu inclusief wijnarrangement, Vreelands tafelwater en een koffieservies met friandises na. Kosten: 99 euro per couvert. Ook deze actie is geldig in januari en februari. Ook hier moeten gasten aantoonbaar werkzaam zijn in de horeca. Deze actie is geldig van dinsdag tot en met zaterdag, zowel voor lunch als diner.

Reageer op dit artikel