nieuws

Verdachten hotelzwendel voor de rechter

Hotel

De verdachten in de fraudezaak rond Golden Sun en Royal Dubai wacht maandag het oordeel van de rechter in Amsterdam. Het OM heeft tot vijf jaar cel geëist tegen de in totaal acht verdachten.

Verdachten hotelzwendel voor de rechter

Golden Sun is een fonds dat voor beleggers zou gaan investeren in onder meer luxe Turkse villa’s en een hotel. De zaak telt bijna 230 gedupeerden, die samen zo’n 20 miljoen euro inlegden. Bij Royal Dubai gaat het om een handvol investeerders, die samen voor een paar ton instapten.

Golden Sun en Royal Dubai waren in 2007 de eerste van een reeks Nederlandse beleggingsfondsen die opgerold werden op verdenking van fraude. Beleggers investeerden allemaal meer dan 50.000 euro, waardoor de activiteiten van Golden Sun buiten het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten vielen.

De beloofde investeringen zijn volgens het OM nooit gedaan en de beloofde hoge rendementen zijn nooit behaald. De rechter behandelde de twee zaken tegelijkertijd, omdat twee van de hoofdverdachten bij beide oplichtingszaken betrokken zijn.

Zie ook:

Reageer op dit artikel