nieuws

Verzoek bouwstop Dorint afgewezen

Hotel

De bouwwerkzaamheden aan het Haagse World Forum Convention Centre (Nederlands Congres Centrum, NCC) mogen doorgaan. Het Dorint hotel had om een bouwstop gevraagd, omdat het overlast zou ondervinden van de verbouwing, maar de voorzieningenrechter heeft dat verzoek donderdag afgewezen.

Verzoek bouwstop Dorint afgewezen

Het hotel was van mening dat een verbouwing alleen kon plaatsvinden als beide partijen daarover volledige overeenstemming hadden bereikt. Dorint verwees daarbij naar de huurovereenkomst. Daarin is een vetorecht opgenomen, die het mogelijk zou maken de verbouwing te herroepen. Dat recht is volgens de rechtbank komen te vervallen, omdat de verbouwing door de betrokken partijen uitvoerig is besproken.

De rechtbank oordeelde echter dat het goed mogelijk is dat sinds de verbouwing minder gasten overnachten bij Dorint. De rechter sluit daarom ook niet uit dat het NCC eventueel geleden schade moet vergoeden, als het hotel daar duidelijke cijfers over heeft.