nieuws

Wijnsalon voor Pulitzer Hotel Amsterdam

Hotel

Het Pulitzer Hotel in Amsterdam heeft een nieuwe wijnsalon. Gasten kunnen hier wijnen selecteren waar dan vervolgens voor hen een diner bij wordt bereidt. De wijnsalon is gevestigd in een voormalige nog historisch ingerichte apotheek.

Wijnsalon voor Pulitzer Hotel Amsterdam

De gast kan er dagelijks dineren op basis van de wijnkeuze. Er is dan ook alleen maar een wijnkaart aanwezig. Hierop staan wijnen van Terra Vitis, duurzame wijnen met respect voor mens, natuur en milieu.

Voor groepen is De Apotheek te reserveren voor wijnproeverijen, wijn/spijs combinaties en andere speciale evenementen. De Apotheek is tevens de thuisbasis van de nieuwe Terra Vitis Wineclub Amsterdam.

Peter Pulitzer, oprichter en naamgever van het huidige Starwood hotel had de eer om tijdens de opening als eerste lid te worden van de Terra Vitis wijnclub.

Historische plek

De voormalige apotheek waarin de wijnsalon is gevestigd, beschikt nog over het originele interieur uit 1800 en valt dan ook onder monumentenzorg. . Wijnsalon ‘De Apotheek’ is onderdeel van het restaurant Keizersgracht 238, maar met een eigen concept. Verantwoordelijke is de Food&Beverage manager van het Pulitzer hotel, Jos de Groot.

Reageer op dit artikel