nieuws

Amstel-hotel Amsterdam wint Dilmah Challenge

Hotel

InterContinental Amstel Amsterdam heeft 14 oktober de eerste Europese editie van de Dilmah Real High Tea Challenge gewonnen. Het hotel werd vertegenwoordigd door chef-patissier Joost van den Hoven en supervisor A Bar Rob Rademaker. Het duo mag in 2015 deelnemen aan de wereldfinale in Sri Lanka.

Amstel-hotel Amsterdam wint Dilmah Challenge

Vijf teams streden maandag 14 oktober in het Miele Inspirience Centre in Vianen om de Dilmah Real High Tea Challenge. Niet eerder werd Europa aangedaan voor deze wedstrijd, waarin het gaat om ‘de ultieme high tea met innovatieve smaakcombinaties met thee’.

Thee en gerechten

Het Sri Lankaanse theemerk Dilmah is sinds 2007 organisator van het evenement, dat tot dit jaar slechts plaatsvond buiten Europa.

In de wedstrijd gaat het om het goed met elkaar combineren van thee en gerechten, of het verwerken van thee in gerechten.

Amsterdam en Den Haag

Aan de Nederlandse primeur werd naast het Amstel-hotel ook deelgenomen door Sofitel Legend The Grand Amsterdam, Chefs on Tour Den Haag, Hilton Den Haag en Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort.

InterContinental Amstel

Het winnende team van InterContinental Amstel Amsterdam doet in 2015 mee aan de mondiale finale.

Bovendien krijgen chef-patissier Joost van den Hoven en supervisor A Bar Rob Rademaker een zevendaagse reis naar Sri Lanka aangeboden.

Reageer op dit artikel