nieuws

Park Hotel verkocht voor €75 miljoen

Hotel

En weer is een Amsterdams tophotel verkocht voor tientallen miljoenen. Na Krasnapolsky en Pulitzer wisselde vorige week ook Park Hotel van eigenaar. Het 189 kamers tellende hotel is naar verluid voor €75 miljoen verkocht.

Park Hotel verkocht voor €75 miljoen

Invesco Real Estate (IRE) heeft het Park Hotel gekocht van Gran City, meldt PropertyNL. Gran City huurt het hotel via een sale and leaseback constructie voor de komende twintig jaar. In 2006 kocht Gran City het Park Hotel voor €30 miljoen. Sinds toen is het hotel flink gerenoveerd.

De vrijgekomen financiële middelen zullen deels worden gebruikt voor verdere verbetering van Park Hotel, laat general manager Bram van der Hoek weten. ‘We zijn tevreden met de timing van de verkoop. Dit biedt ons de kans de positie van Park Hotel in de top van de viersterrenmarkt in Amsterdam te verstevigen.’

Wat Van der Hoek precies wil gaan doen, kan hij nog niet zeggen. Ook kan hij het genoemde verkoopbedrag van €75 miljoen niet bevestigen. Volgens hem is de verkoop van het vastgoed geen voorbode van meer verkopen door de groep.

Amsterdamse hotelvastgoedmarkt

De Amsterdamse hotelvastgoedmarkt is flink in beweging. Investeerders in stenen zien hotels als een veiliger belegging dan winkels of kantoren, wat er in resulteert dat dit jaar al voor een half miljard euro aan hotelstenen in Amsterdam is verhandeld.

Dit jaar is er voor het eerst zelfs meer belegd in Nederlandse hotels dan in winkelvastgoed, blijkt uit cijfers van PropertyNL, schrijft het Financieele Dagblad. Naast Park Hotel vonden ook de Amsterdamse tophotels Pulitzer, Room Mate en Krasnapolsky de afgelopen maanden een nieuwe eigenaar.

En de teller in die stad gaat vermoedelijk nog doorlopen, aangezien het vastgoed van onder meer Amstel Hotel en Radisson Blu ook in de etalage staat.

Reageer op dit artikel