nieuws

Groei hotelkamers nekt RevPar in Azië

Hotel

Een sterke toestroom van het aantal hotelkamers heeft in Azië geleid tot een afname van de RevPar in 2013. Vooral Singapore en Shanghai hebben te maken gehad met een fors aantal extra kamers met prijsdruk als gevolg.

Groei hotelkamers nekt RevPar in Azië

De RevPar zal in 2014 zal naar verwachting groeien, zo laat Akshay Kulkarni, regionaal directeur van Cushman & Wakefield, weten. Volgens Kulkarni blijft alleen Seoul achter in de groei van de gemiddelde kameropbrengst. Het aantal hotelkamers in de Zuid-Koreaanse hoofdstad neemt de komende drie jaar naar verwachting toe met 15.000.

De afgelopen jaren hadden Bali, Ho Chi Minh Stad in Vietman en Mumbai in India te maken met tegenvallende RevPar-cijfers. Bangkok, HongKong en Jakarta daarentegen zagen de gemiddelde kamerprijzen toenemen tot wel 19 procent in Bangkok.

Als sterke groeiers worden de komende jaren Dhaka in Bangladesh, Rangoon in Myanmar en Colombo in Sri Lanka gezien. Dit vanwege het relatief beperkt aantal hotelkamers en een sterk toenemende vraag van toeristen.

Reageer op dit artikel