nieuws

Omzet hotels stijgt, omzet cafés daalt verder

Hotel

In het derde kwartaal van 2013 heeft de horeca 1,9 procent meer omzet behaald dan een jaar eerder. Hoewel de omzet toenam, daalde het volume met 0,4 procent. De prijzen stegen met 2,3 procent. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Omzet hotels stijgt, omzet cafés daalt verder

Alle horecabranches, met uitzondering van de cafés, behaalden in het derde kwartaal meer omzet dan een jaar eerder. Hotels presteerden het best en realiseerden 6,7 procent meer omzet. Vooral augustus was een goede maand voor de hotels.

De omzet van cafés daalde voor het zesde achtereenvolgende kwartaal. De omzetdaling was met 4,7 procent wel minder sterk dan in de voorgaande twee kwartalen. Het volume daalde met ruim 8 procent, de prijzen stegen met bijna 4 procent. Consumpties in cafés waren vooral duurder door btw- en accijnsverhogingen.

Restaurants en cafetaria’s boekten deze zomer meer omzet dan een jaar eerder. Restaurants realiseerden met 0,5 procent ook volumegroei terwijl het volume bij cafetaria’s licht kromp. De prijzen in restaurants en cafetaria’s stegen gemiddeld met 2 procent. Voor de eetgelegenheden waren juli en augustus goede maanden terwijl de omzet in september juist afnam.

Bekijk hier het volledige persbericht, inclusief cijfers over omzet, prijs en volume per sector.

Reageer op dit artikel