nieuws

Verschuivingen in top bij Priceline

Hotel

Priceline, eigenaar van onder andere Booking.com, kondigt een opvallende verschuiving aan in de top van het bedrijf. Chief Executive Officer Jeff Boyd maakt plaats voor Darren Huston, de topman van Booking.com.

Verschuivingen in top bij Priceline

Dat heeft Priceline, dat Booking.com in 2005 voor 110 miljoen euro overnam, bekendgemaakt tijdens de presentatie van de derde kwartaalcijfers. Jeff Boyd, goed voor een salaris van ruim een half miljoen dollar per jaar, legt bij functie als ceo en president van Priceline neer. Wel blijft hij aan als voorzitter van board of directors.

Huston neemt de taken van Boyd bij Priceline over. Ook zal hij zijn rol als ceo van Booking.com aanhouden. Huston werd in 2011 binnengehaald bij Booking.com en volgde de Nederlander Kees Koolen op. Koolen is nog wel werkzaam voor Booking.com. Ook is hij actief voor Agoda.com en voor taxiservice dienst Uber.com.

Huston werkte jaren voor Microsoft waarbij hij in zijn laatste periode ceo was van Microsoft Japan. Ook heeft Huston een verleden bij Starbucks.

Reageer op dit artikel