nieuws

Google straft Expedia voor foute linkbuilding

Hotel

Expedia heeft in korte tijd 25 procent van zijn zoekresultaten in Google verloren. De boekingsgigant is gestraft door Google voor het mogelijk opzettelijk plaatsen van betaalde links op artikelsites.

Google straft Expedia voor foute linkbuilding

Dat meldt Search Metrics. De forse afname van het aantal zoekresultaten was vooral te merken op de populaire trefwoorden als ‘hotels’, ‘airline tickets’, ‘car rentals’ en ‘vacation’. De links waarover het gaat, zouden via trefwoordlijsten met verwijzingen naar Expedia terecht zijn gekomen in de sociale newssite Hacker News. Meldingen in Hacker News zorgen voor een hogere scores op de resultaatpagina’s van Google.

Het is onduidelijk of Expedia deze werkwijze zelf heeft geactiveerd, of dat het is uitgevoerd door een extern bureau die belast is met zoekmachineoptimalisatie. Google is de laatste scherp op zogeheten ‘onnatuurlijke verbindingen’ en straft bedrijven die gebruik maken van deze methode.

Reageer op dit artikel