Ton Wesselink nieuwe GM van ss Rotterdam

Ton Wesselink nieuwe GM van ss Rotterdam

Ton Wesselink is benoemd tot nieuwe general manager van de ss Rotterdam. Wesselink volgt Herman Schreuder op, die op zijn beurt de nieuwe gm is bij Bilderberg Hotel De Klepperman in Hoevelaken nabij Amersfoort.

Ton Wesselink was tot voor kort directeur/bestuurder van Stichting Rotterdam Marketing, dat onlangs fuseerde tot Rotterdam Partners. Hij was met zijn stichting verantwoordelijk voor de promotie van de stad Rotterdam. Van 2001 tot 2008 was hij verbonden aan MediaPartners, in de functie van marketing en sales director. Daarvoor werkte hij vijftien jaar voor PCM Landelijke Dagbladen.

Directeur-eigenaar Harry Westers van WestCord Hotels, de eigenaar van het horecaschip, zegt ontzettend blij en trots te zijn met het binnenhalen van Wesselink. 'Ton is een vakman op het gebied van marketing, sales en communicatie. Daarnaast heeft hij in zijn vorige functie een geweldig netwerk opgebouwd in Rotterdam en ver daarbuiten. Bovenal is hij een uiterst aimabele man. Wij hebben er het volste vertrouwen in, dat het schip onder leiding van Ton naar een nieuwe fase en een hoger niveau gebracht gaat worden', aldus Westers.

'Als general manager van het ss Rotterdam kom ik voor een prachtig  merk te werken. Een merk dat Rotterdam ademt, als symbool voor stad én haven. Ik prijs me dan ook gelukkig en ben bijzonder trots dat ik met de hele bemanning van het ss Rotterdam dit merk nóg sterker mag maken', zegt Wesselink.

De vertrokken gm Herman Schreuder werkt inmiddels als hotelmanager bij Bilderberg De Klepperman in Hoevelaken. Waarom hij vertrokken is, wordt niet gemeld. Schreuder werkte eerder voor Bilderberg, waar hij bijna vijf jaar general manager was bij Belderberg Residence Groot Heideborgh in Garderen op de Veluwe.

Het ss Rotterdam is het laatst overgebleven 100 procent Nederlands gebouwd cruiseschip, welke in opdracht van de Holland Amerika Lijn bij de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij werd gebouwd in 1958. Zij heeft gevaren als liner en cruiseschip tot 2000. In 2008 keerde het ss Rotterdam definitief terug in Rotterdam en doet sindsdien dienst als hotel, restaurant, vergader- en evenementenlocatie.