nieuws

53ste Euhofa-congres aan de gang in Den Haag

Hotel

Den Haag is dit jaar gaststad voor het 53e EUHOFA congres. Directeuren van hotelscholen wereldwijd komen hiervoor bijeen voor een intensieve week waarin veel kennis uitgewisseld wordt. Het congres, dat dit keer wordt georganiseerd door ROC Mondriaan, werd maandag geopend door de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen.

53ste Euhofa-congres aan de gang in Den Haag

Gastvrouw en organisator Jacqueline van der Zwan van ROC Mondriaan ontving de organisatorsketting en opende daarmee het congres. Burgemeester Van Aartsen hield een kort openingswoord en noemde het congres vanwege de internationale betekenis voor de hospitality van de stad Den Haag.

Euhofa-voorzitter Maria Wiesinger prees de vele studenten die betrokken zijn bij de organisatie (waaronder 300 van ROC Mondriaan) en in het bijzonder de studenten van Dutch Academy of Performing Arts, die in een flitsende vlaggenparade opkwamen. Iedere student was gekleed in de vlag van een land en met dans maakten ze de hele zaal enthousiast.

Michael Levie

De ruim honderd internationale gasten kregen hierna meteen een college van topman Michael Levie van CitizenM hotels als aftrap van het congresthema Hospitality Experience Design. Hij vertelde over het belang van moderniseren.

‘De gast van de toekomst zit niet meer te wachten op een lobby met palmbomen en mannen in lange rode jassen die je koffers dragen. Die wil gratis wifi en 24/7 eten en drinken kunnen bestellen. Het is belangrijk dat het hotelonderwijs deze ontwikkelingen goed in de gaten houdt en waar nodig het lesprogramma aanpast’, zei Levie.

‘De hotelbranche is deels nog wel conservatief, maar als jullie later in de branche werkzaam zijn dan moet je weten waar echt behoefte aan is en je hotelschool moet je dat nu ook leren’, hield Levie zijn publiek voor.

Kurhaus

Tijdens het congres is naast een inhoudelijk programma ook veel ruimte voor de stad Den Haag zich te presenteren. De gasten verblijven in het Grand Hotel Amrâth Kurhaus. Het Euhofa-congres duurt tot donderdagavond, het gehele programma is te vinden op de site van het congres.