nieuws

Rob Veeger volgt René Wildeman op bij De Roode Leeuw

Hotel

Rob Veeger wordt per 1 december de nieuwe Algemeen Directeur van Hotel Amsterdam-De Roode Leeuw in Amsterdam. Hij volgt René Wildeman op, die na 15 jaar het stokje overgeeft.

Rob Veeger volgt René Wildeman op bij De Roode Leeuw

Wildeman is nog tot 31 december in dienst, en zal half december zijn laatste werkdag in het hotel hebben. In mei kondigde hij zijn vertrek al aan. Met zijn 67 is hij de pensioengerechtigde leeftijd voorbij, maar stilzitten zal hij niet doen. ‘Ik ga eerst even een paar weken reizen. Voor daarna lopen er verschillende plannen.’

Waar Wildeman, ook columnist voor Misset Horeca en eerder dit jaar winnaar van de Henk van der Lugt award, vooral de man van de netwerken en ondernemersoverleggen was en minder van de operatie, zal Veeger zich voornamelijk op die operatie richten.

Groot project

‘Er zitten verbouwingen aan te komen. Dat is een groot project, en hij heeft ervaring’, zegt Wildeman over zijn opvolger. ‘Het hotel is bij hem in goede handen.’

De huidige directeur kende zijn opvolger niet, voordat hij hem recent voor het eerst ontmoette. ‘Ik ben toch vooral in Amsterdam, ik kom niet zoveel in de provincie. Veeger heeft veel op de Veluwe gewerkt.’

Van den Tweel

Veeger (53) is nu nog Director of Operations bij de Van den Tweel Groep. Deze groep exploiteert het Golden Tulip Heerlickheijd van Ermelo, Golden Tulip Ampt van Nijkerk, Congres en evenementen centrum Hart van Holland, Expocenter De Loods Nijkerk en Kloostersalons Mariënhof.

Hij heeft na zijn opleiding aan de Hoge Hotelschool Maastricht (1980-1983) een uitgebreide operationele ervaring opgedaan bij meerdere Nederlandse hotelbedrijven waaronder de Bilderberg Hotels en Restaurants, Eden Hotel Groep en de Van den Tweel Horeca Groep.

Achtste directeur

Rob Veeger is pas de achtste Directeur van De Roode Leeuw in het 103 jarig bestaan van dit bedrijf. Het bedrijf is in 1911 opgericht en onafgebroken in familiebezit gebleven. In 2011 kreeg De Roode Leeuw het predikaat ‘Hofleverancier’.
B.V. Exploitatie Maatschappij De Roode Leeuw is beter bekend als Hotel Amsterdam-De Roode Leeuw en omvat Hotel Amsterdam (79 kamers) en Restaurant De Roode Leeuw (120 plaatsen).

Reageer op dit artikel