nieuws

Hotels Parijs: 40 procent minder gasten sinds aanslag

Hotel

Als gevolg van de recente aanslagen, blijft liefst 40 procent van de klandizie van Parijse hotels weg. Een vereniging van hoteliers becijferde dit in vergelijking met een jaar geleden. De Franse premier Manuel Valls roept nu op de Franse hoofdstad te bezoeken.

Hotels Parijs: 40 procent minder gasten sinds aanslag

Parijs behoort met jaarlijks 30 miljoen bezoekers tot de belangrijkste toeristische trekpleisters ter wereld. Sinds de terroristische aanslagen van november laten toeristen het afweten. De horeca en warenhuizen klagen steen en been over het verlies aan inkomsten. Een verenging van hoteliers berekende dat er zelfs 40 procent minder klandizie is ten opzichte van een jaar geleden.

Piekje dankzij klimaattop

De Franse premier Manuel Valls heeft mensen dinsdag 1 december voor de radio opgeroepen Parijs te bezoeken. ‘Hier is het veilig, geef geld uit, ga weer naar concerten, naar de film, naar het theater!’, aldus Valls. Met de start van de klimaattop, maandag 30 november, is de bezettingsgraad in hotels weer beter, maar de top duurt tot 11 december.