Novotel Amsterdam Schiphol Airport geopend

Novotel Amsterdam Schiphol Airport geopend

AccorHotels heeft de deuren van Novotel Amsterdam Schiphol Airport geopend. Dit nieuwe hotel, gelegen in het zakendistrict Park 20|20 van Hoofddorp met 314 kamers, biedt alles wat zowel zakenreizigers als toeristen van een modern hotel mogen verwachten.

Het hotel ademt een frisse Hollandse sfeer. Uitvergrotingen van schilderijen uit het Rijksmuseum en tapijten die stukjes van schilderijen uit het Rijksmuseum vertegenwoordigen kenmerken het hotel. Het Novotel Amsterdam Schiphol Airport is ontworpen door het Nederlandse bureau Mulderblauw Architecten in een stijlvolle mix van industrieel design, warme houtkleuren en veel groen met sfeervolle verlichting.

Hollandse touch
De unieke Hollandse touch zit echter niet alleen in de uitstraling van het hotel. Zo krijgen de gasten bij de koffie een Nederlandse koekje van het seizoen aangeboden en staan er op de menukaart verschillende Hollandse gerechten. Bovendien zijn alle groenten en fruit Nederlands, net als het ‘gezonde’ snoep. Verder beschikt het hotel onder meer over een voetbaltafel, een fitness, een kinderhuisje, een iMac corner en een aantal stijlvolle houten fietsen voor de verhuur.

Gezonde werk- en leefomgeving
Een gezonde werk- en leefomgeving voor zowel gast als medewerker staat hoog in het vaandel bij het hotel. Er worden gezonde, evenwichtige en dieetverantwoorde maaltijden en snacks geserveerd. Niet alleen biedt het Novotel Amsterdam Schiphol Airport gezonde maaltijden aan, maar er zijn ook verschillende sportieve activiteiten waaruit de gasten kunnen kiezen, zoals energizing walks, hardlooproutes en een urban bootcamp. Nadien kunnen de gasten via yoga en mindfulness weer tot rust kunnen komen. Wie voor een lange tijd in het hotel verblijft, kan zelfs een personal trainer inhuren.

Duurzame bedrijfsvoering
Eigenaren Bart van de Kamp en Lodewijk van der Meulen hebben het pand door bouwbedrijf Huib Bakker Bouw laten bouwen met een focus op duurzame bouwmaterialen en installaties. Ook de bedrijfsvoering van Novotel Amsterdam Schiphol Airport wordt gekenmerkt door duurzaamheid. Zo wordt er speciale aandacht besteed aan verschillende aspecten, waaronder de inkoop van eten, drinken, schoonmaakartikelen en de afvalverwerking. Er wordt bovendien ingezet op ‘groen’ vergaderen met natuurlijk licht en zonder overbodig papier en ‘groen’ koken met zoveel mogelijk biologische ingrediënten.