Van der Valk start verpleegafdeling in Tiel

Van der Valk start verpleegafdeling in Tiel

Het Van der Valk Hotel in Tiel opent een verpleegafdeling van zestig kamers met gediplomeerde verpleegkundigen. Dit is de eerste van zijn soort in Nederland.

Het hotel heeft een etage ingericht voor de zorg aan uitbehandelde ziekenhuispatiënten die nog niet in staat zijn om zelfstandig thuis te herstellen, meldt Gastvrije Zorg.

De verpleegafdeling bevindt zich momenteel in de nieuwbouwtoren. Het nieuwe concept wordt, zodra de kamers zijn gerenoveerd, aangeboden in de laagbouw van het Tielse hotel.

Uit de folder van Van der Valk Care blijkt dat een etmaal zorg 245 euro gaat kosten voor een eenpersoonskamer. Afhankelijk van het verzekeringspakket en de polisvoorwaarden worden deze kosten geheel of gedeeltelijk vergoed.

Dag en nacht

In het Van der Valk Care Arrangement staat de verpleging, die wordt aangeboden in samenwerking met Stichting Servicepunt Thuiswonen, dag en nacht klaar. Ook andere paramedici als fysiotherapeuten, ergotherapeuten en podologen, staan ter beschikking.

Zorghotels

De zorgbranche zegt verrast te zijn door het initiatief. ‘Er zijn wel meer zorghotels. Maar dat de hotellerie er een opzet, is nieuw. Meestal doen zorgorganisaties dat’, zegt Monica Brouwer van ActiZ in het AD.