nieuws

Bouw energieneutraal Hotel Jakarta Amsterdam van start

Hotel 305

Op dinsdag 19 april start officieel de bouw van het nieuwe hotel van WestCord Hotels. Op de Kop van Java-eiland, de plek waar men vroeger per boot vertrok naar Nederlands-Indië, opent naar verwachting eind 2017 Hotel Jakarta Amsterdam haar deuren. 

Bouw energieneutraal Hotel Jakarta Amsterdam van start

Hotel Jakarta Amsterdam wordt volledig energieneutraal gebouwd. Door een bouwconstructie volledig opgetrokken uit hout, een gevel en dak vol zonnepanelen en het gebruik van veel, isolerend glas krijgt het hotel een zeer duurzaam karakter. Het gebruik van glas heeft als extra voordeel dat toekomstige gasten een prachtig uitzicht hebben over het IJ en het centrum van Amsterdam. Daarnaast krijgt het hotel een tropische binnentuin die in samenwerking met de Hortus Botanicus wordt aangelegd. Verder zal het hotel beschikken over een restaurant, skybar, binnenzwembad, wellnessfaciliteiten, espressobar, vergaderzalen en een ondergrondse parkeergarage.

Nieuwe mijlpaal
Met de bouw van dit nieuwe hotel wordt dit de 15e aanwinst van de hotelgroep en het vierde hotel in Amsterdam. Harry Westers, directeur van WestCord Hotels: ‘Na bijna twee jaar van voorbereiding zijn wij blij dat de bouw van start gaat. Hotel Jakarta wordt ook voor WestCord Hotels een heel bijzonder hotel en een nieuwe mijlpaal.’ De bouw van Hotel Jakarta Amsterdam is via een livestream op de bouwblog van de website  te volgen.

WestCord Hotels is een hotelgroep met 14 hotels in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Delft, Garderen, Raalte, en op de Waddeneilanden Vlieland, Ameland en Terschelling. WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf en bestaat sinds 1968.

Reageer op dit artikel