nieuws

Drijvend plezierhotel begint aan zijn tocht

Hotel 101

De Harmony of the Seas is het grootste cruiseschip ter wereld met een lengte van 362 meter, zestien dekken en 2400 man personeel die nodig zijn om het de 6360 passagiers naar de zin te maken. Wie het enorme vaartuig in de breedte oversteekt, is 66 meter onderweg. De kosten voor dit drijvende hotel bedragen naar schatting bijna een miljard dollar.

Drijvend plezierhotel begint aan zijn tocht
zeetours.nl/schepen/harmony-of-the-seas/

Dat bedrag wordt opgehoest door de Amerikaanse eigenaar, Royal Caribbean Cruises, die flink wil uitpakken. Aan boord kan men golfen en surfen, alsmede een casino, zwembaden, een winkelstraat, een park en een theater met liefst 1400 zitplaatsen bezoeken. In een van de bars kan de dorstige passagier zijn drankje bestellen bij robots. Als de grootste trekker wordt de waterglijbaan beschouwd, die langs tien verdiepingen van het schip afdaalt.

2500 medewerkers

Ongeveer 2500 werknemers van de werf in het Franse Saint Nazaire werkten bijna drie jaar om de Harmony of the Seas te bouwen. Voordat het schip de oversteek richting Amerika maakt, doet het enkele Europese steden aan. Op 24 mei meert het af in de Wilhelminahaven in Rotterdam.

Reageer op dit artikel