nieuws

Amrâth verkoopt hotel Hilversum aan Gooiland

Hotel 1716

Amrâth heeft het Hilversumse hotel Gooiland verkocht aan de naastgelegen gelijknamige eventlocatie. Het complex is één geheel, maar hotel en eventlocatie kende twee exploitanten. Eigenaar Philip Lamers heeft nu ook het hotel gekocht en meteen gesloten voor renovatie. In februari moet het hotel weer open.

Amrâth verkoopt hotel Hilversum aan Gooiland

Voor de renovatie trekt de jonge ondernemer Philip Lamers (27), meer dan een miljoen euro uit. ‘We willen het meteen goed doen’, zei hij eerder al in de Gooi- en Eemlander. Het Gooi miste volgens hem nog een echt luxe hotel, hij wil handgeschreven attenties op de kamers leggen en turn-down service bieden.

Amrâth-oprichter Giovanni van Eijl kocht het hotel per veiling in 1993. Het was toen in erbarmelijke staat en moest grondig gerenoveerd. Uiteindelijk zou het complex pas in mei 1995 als hotel open kunnen. Gooiland werd in de jaren ’30 gebouwd en is een rijksmonument. Als het in februari heropent is het meteen het eerste hotel in Nederland onder de vlag van Ducth Brands.

Reageer op dit artikel