nieuws

Grootste hotel van België sluit deuren

Hotel 1593

Starwood sluit het Brusselse Sheraton hotel, wat met 511 kamers het grootste hotel van België is. Vorige week werd failissement aangevraagd, als reden wordt de teruglopende markt na de terreur-aanslagen genoemd. 200 werknemers verliezen hun baan.

Grootste hotel van België sluit deuren

De eigenaar van het Sheraton hotel in Brussel, de Zweeds-Britse investeerder Rolf Nordström, had volgens zakenkrant De Tijd in september al bescherming tegen zijn schuldeisers aangevraagd. Nordström verbrak toen het contract met Starwood, dat liep tot 31 december. Dat schrijft het Financieele Dagblad.

Nordström vroeg vorige week faillissement aan, dat is dinsdag uitgesproken. Woensdag 14 december sloot het hotel direct de deuren, 200 werknemers staan op straat. Starwood, eigenaar van het merk Sheraton en hier franchisegever, maakte het faillissement bekend.

Vakbond ACV gelooft de reden voor het faillissement niet. Nordström zou als oorzaak aandragen dat de bezetting na de aanslagen in Brussen en op de luchthaven flink is teruggelopen en dat het hotel van 511 kamers en 30 verdiepingen daarmee niet meer rendabel is. De vakbond twijfelt daar aan, omdat volgens haar andere hotels in de directe omgeving van het Sheraton wel goed draaien. De bond hoopt op een doorstart.

Reageer op dit artikel