nieuws

Quiet Hotel Award 2016 naar Ramada Apollo Amsterdam

Hotel 1355

Net als in 2015 pakt Hotel Regina in Parijs de overall award bij de Quiet Hotel Awards 2016. De Quietroom Design&Build Award gaat naar het Ramada Apollo Amsterdam.

Quiet Hotel Award 2016 naar Ramada Apollo Amsterdam

Voor de tweede keer zijn de Quiet Hotel Awards uitgereikt. Meer dan 140 Europese hotels, in het bezit van een Quiet Room label, zijn hiervoor beoordeeld. Hotel Regina in Parijs en Ramada Apollo Amsterdam Centre Hotel zijn uit de bus gekomen als winnaars van deze awards op het gebied van stille hotelkamers.

De beoordeling is uitgevoerd door de onafhankelijke stichting Quietroom, die toeziet op de kwalificatie van hotels voor het Quiet Room label. De uitverkiezing is gebaseerd op de volgende criteria:

  • (drukke) Locatie van het hotel
  • aantal kamers en aantal kamers met QR-label
  • aantal kamers met de hoogste klasse QR-label
  • Design & build maatregelen voor geluidsisolatie
  • klantreviews op social media

Overall winnaar

Net als in 2015 is de overall winnaar Hotel Regina in Parijs, een in 2015 grondig gerenoveerd luxe hotel vlakbij het Louvre. Dit 5-sterrenhotel is gelegen op een drukke locatie in het centrum, maar is er toch in geslaagd om met alle kamers te voldoen aan de strenge normen van het QR-label. Hotel Regina krijgt ook veel lovende reviews van klanten die blij zijn met de stille kamers.

Ramada

De speciale Quietroom Design&Build Award gaat naar het Ramada Apollo Amsterdam Centre hotel. Dit 4-sterrenhotel, gelegen aan het Rembrandtpark en de ringweg A10.

Oorspronkelijk een kantoorgebouw en is het er door slimme isolatiemaatregelen in de verbouwfase in geslaagd om met alle 446 kamers te voldoen aan de stilte-eisen van klasse 2 van het Quietroom label.

Onlangs publiceerde de Stichting Quietroom de Quiet Room Gids voor architecten en ontwikkelaars. Aan de hand van deze gids kunnen bouwprofessionals zich oriënteren op het QR label, de eisen voor certificering en de nieuwste methoden voor akoestische isolatie van hotelkamers.

Reageer op dit artikel