nieuws

Hyatt Regency Amsterdam ‘meest duurzame hotel’

Hotel 2221

Hyatt Regency Amsterdam opende in april van dit jaar haar deuren in de Plantagebuurt. Vanaf de eerste steen werd er gebouwd aan een energiek en duurzaam hotel. Deze inspanningen worden nu beloond met het BREEAM-NL Excellent certificaat. Hyatt Regency Amsterdam heeft een score van 73,26% behaald, de hoogste score ooit uitgereikt aan een hotel in Nederland.

Hyatt Regency Amsterdam ‘meest duurzame hotel’

BREEAM is het meest toonaangevende duurzaamheidkeurmerk ter wereld en vormt de standaard voor een duurzaam bouwontwerp, constructie en operatie. Certificeringseisen omvatten een breed scala aan criteria, van energie tot ecologie. Hierbij komen een tal van aspecten aan bod waaronder energie- en waterverbruik, gezondheid, welzijn, vervuiling, vervoer, materialen, afval en managementprocessen.

CO2-footprint verminderen

Toni Hinterstoisser, cluster general manager Hyatt Regency Amsterdam & Andaz Amsterdam Prinsengracht, zegt vereerd te zijn. ‘Wij zijn trots en blij dat onze inspanningen tot dit mooie resultaat hebben mogen leiden. Vanuit onze merkbelofte en als hotel, werken wij niet alleen aan een duurzame relatie met onze gasten, maar tevens met onze directe omgeving. Wij zijn ons bewust van de impact van het hotel op het milieu en zijn er dan ook actief opgericht om onze CO2-footprint te verminderen.’

Hyatt Regency Amsterdam

Al tijdens de bouw van het hotel vormde de ontwikkeling van een zo duurzaam mogelijk gebouw het uitgangspunt. Voorbeelden hiervan zijn de WKO (warmte- en koudeopslag) en de verticale tuin die dwars door de lobby loopt. Zowel binnen als buiten heeft het Hyatt Regency Amsterdam dit verder ontwikkeld en doet het hotel er alles aan om zo duurzaam mogelijk te zijn. Dit resulteerde onder andere in 40% minder energieverbruik en CO2 uitstoot.

Reageer op dit artikel