nieuws

AccorHotels wil nieuwe prestigieuze hotels onder naam Oriënt-Express in de markt zetten

Hotel 1194

De Franse spoorwegmaatschappij SNCF probeert meer munt te slaan uit het roemruchte merk Oriënt-Express. Daarvoor heeft de treinvervoerder de handen ineengeslagen met AccorHotels. Die wil een aantal nieuwe prestigieuze hotels onder de naam Oriënt-Express in de markt zetten.

AccorHotels wil nieuwe prestigieuze hotels onder naam Oriënt-Express in de markt zetten

De Oriënt-Express was oorspronkelijk de luxetrein die in 1883 ging rijden tussen Parijs en Istanbul. De precieze route en het materieel veranderden door de tijd heen nogal. Inmiddels bestaat de verbinding al jaren niet meer. In 1977 werd Istanbul uit de dienstregeling geschrapt. Daarna werd de route telkens ietsje korter. Tot eind 2009 reed de trein nog als een gewone internationale trein tussen Straatsburg en Wenen.

Oriënt-Express

In het kader van de nieuwe samenwerking neemt AccorHotels 50 procent van het aandelenkapitaal van het merk Oriënt-Express over. Het is niet bekend hoeveel geld er mee is gemoeid. Zeven historische wagons, symbolen van de Franse art deco, blijven eigendom van de nationale spoorwegengroep. De SNCF haalt ze nog regelmatig van stal voor privéreizen en -evenementen.

AccorHotels en de SNCF-groep zetten zich samen ook in om de erfenis van de legendarische trein en zijn geschiedenis te bewaren, te promoten en te delen. Dat gebeurt via het Orient Express Endowment Fund, een stichting van openbaar nut die initiatieven daartoe aanmoedigt en ondersteunt, zodat een breed publiek kan genieten van kunst en cultuur.

AccorHotels

Sébastien Bazin, voorzitter en CEO van AccorHotels: ‘We zijn erg opgetogen over dit strategische partnerschap, dat vandaag de alliantie formaliseert van twee grote Franse spelers in de reissector die hetzelfde doel delen: een historisch, wereldberoemd merk een nieuwe impuls en internationale faam geven. Dankzij dit partnerschap genieten onze klanten van een prestigieus aanbod aan diensten en uitzonderlijke ervaringen op basis van een portfolio aan luxemerken.’

Meer over AccorHotels

Reageer op dit artikel