Eerste namen hotelteam Pestana Amsterdam Riverside bekend

Eerste namen hotelteam Pestana Amsterdam Riverside bekend

Nu de bouw van het Pestana Riverside Hotel aan de Amsterdamse Amsteldijk flink op weg is, presenteert de Portugese hotelgroep de namen van de general manager en de director of sale. Het hotel gaat in de loop van 2018 open.

Rodolf Weytingh (rechts op de foto) is per 1 september begonnen als general manager van Pestana Amsterdam Riverside Hotel, dat komend jaar opengaat. Weytingh komt over van Hampshires American Hotel in Amsterdam waar hij ook gm was.

Alexander Bakker is gestart als director of sales en is afkomstig van Hotel de L' Europe in Amsterdam, waar hij interim director sales & marketing was.

Rodolf Weytingh

Weytingh begon zijn hotel-carrière bij hotelgroep Le Méridien. Hij deed (pre-)opening ervaring op in hun hotels in Abu Dhabi en India. Weytingh opende 12 f&b-locaties in Abu Dhabi in 1,5 jaar. In Chennai in India was hij onderdeel van het openingsteam van Le Royal Méridien in de hoedanigheid van Food & Beverage Manager.

Toen Weytingh terugkeerde naar Nederland, trad hij aan in de functie van director of operations van het Kurhaus, toen nog onder de vlag van Steigenberger. Na vier jaar werd hij deputy general manager bij Sofitel Legend the Grand Amsterdam te worden en vertrok daarna naar Berlijn waar hij General Manager van Sofitel Berlin Gendarmenmarkt werd.

In 2011 trad hij bij Hampshire Hotels aan om het American Hotel en het Theater District Hotel voor een periode van bijna zes jaar te leiden. 'Ik word geïnspireerd door te werken in een omgeving waar sfeer, comfort, service en storytelling deel van uitmaken. Ik geniet ervan om in de hotels aanwezig te zijn en in nauw contact te staan met werknemers en gasten.'

Pestana Amsterdam Riverside

Pestana is een van oorsprong Portugese hotelgroep. Pestana Amsterdam Riverside opent aan de Amsteldijk 67, in het monument waar voorheen het gemeentearchief van Amsterdam was gehuisvest en dat ooit dienst deed als Raadhuis Nieuwer-Amstel.

Het pand aan de Amstel is een rijksmonument, en krijgt dan ook als ondertitel 'Hotel & National monument'. Onder de vlag van Pestana wordt het onderdeel van het sublabel Collection Hotels.