nieuws

Center Parcs haalt Heineken uit welkomstgeschenk na klacht

Hotel 2206

Center Parcs heeft alcoholvrije Heinekenproducten uit het welkomstpakket voor bezoekers gehaald. Een Britse bezoeker had geklaagd dat zijn kinderen van tien en dertien jaar alcoholvrij bier, cider en Amstel Radler in handen kregen.

Center Parcs haalt Heineken uit welkomstgeschenk na klacht

Volgens een woordvoerster van Center Parcs is het pakket bedoeld voor de ouders. ‘In het pakketje zitten promotieartikelen voor het hele gezin. Omdat er een bordspel achterop staat, komt het wel eens voor dat de receptioniste het meteen aan enthousiaste kinderen meegeeft.’

Alcoholbeleid STAP

Directeur Wim van Dalen van Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP is blij met de ingreep van Center Parcs. Volgens hem zegt het vooral veel over hoe de brouwer te werk gaat: ‘Heineken wil een zo groot mogelijke doelgroep bereiken, het gaat hier niet om of er wel of geen alcohol in de producten zit, maar om het promoten van de merknaam.’

‘Nooit de bedoeling’

Heineken geeft als reactie ‘nooit de bedoeling te hebben gehad om minderjarigen in contact te brengen met onze alcoholvrije producten’ en betreurt ‘de onbedoelde gang van zaken uiteraard ten zeerste’.

Reageer op dit artikel