nieuws

Monumentale school Utrecht wordt hotel

Hotel 2321

In een monumentaal schoolgebouw in de Utrechtse binnenstad komt een hotel. hoeveel kamers het hotel krijgt is nog onbekend.

Monumentale school Utrecht wordt hotel

Het zogeheten Beijerspand aan de straat Achter Sint Pieter werd ooit gebouwd als stadspaleis en huisvestte lang de Haveloozeschool voor kinderen uit achterstandsgezinnen. De afgelopen jaren zat antiquariaat Beijers in de monumentale school Utrecht.

Eigenaar van het gebouw en dat antiquariaat is Bert Degenaar, aniquair en monumentenliefhebber. Hij zette het pand vorig jaar voor 3 miljoen te koop, meldt De Utrechtse Internet Courant (DUIC).

Monumentale school Utrecht

De monumentale school is nu weer uit de verkoop gehaald om er zelf een luxe ‘logement’ van te maken, in dezelfde stijl als Logement aan de Vecht in Breukelen.

Degenaar wil het pand graag in oude glorie herstellen, wat nog beter mogelijk is nu en aangrenzend pand en tuin aangekocht konden worden. Ook was hij bang dat het gebouw na verkoop zou worden opgesplitst of omgebouwd tot studentenwoningen, zoals geïnteresseerde partijen van plan waren.

Hoeveel kamer Degenaar wil realiseren is nog niet bekend. Het hotel wordt klassiek van uitstraling en krijgt geen restaurant of feest- en vergaderruimtes. De deuren moeten begin 2018 open. ‘Gasten kunnen zo genieten van de schoonheid van de stad zoals die was in de zeventiende en achttiende eeuw’, zegt Degenaar tegen DUIC.

Reageer op dit artikel