nieuws

Protest tegen komst hotel in luxe villa Breukelen

Hotel 1362

Omwonenden verzetten zich tegen de komst van een hotel in een leegstaande luxe villa langs de Vecht in Breukelen. De verbouwing is al aan de gang, buren zijn voornemens naar de Raad van State te stappen.

Protest tegen komst hotel in luxe villa Breukelen

Buitenplaats Vijverhof stond zes jaar leeg, schrijft het Financieele Dagblad. Daarvoor was het eigendom van de KNAW, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Vorig jaar klopte ondernemer Inge van de Ven bij de gemeente aan met het verzoek of zij daar een hotel, restaurant en theetuin kon gaan exploiteren.

De gemeente ziet de plannen wel zitten. Ten eerste wordt de zwaar verwaarloosde villa eindelijk opgeknapt, daarnaast brengt het toeristen naar Breukelen.

Hotel Vijverhof

Het hotel moet na een grondige renovatie en verbouwing van Buitenplaats Vijverhof in 2019 open en heeft dan 45 kamers, een restaurant, een theetuin en aanlegsteiger aan de rivier. De ondernemer wil zelf ook op het terrein gaan wonen.

Met een gemiddelde bezettingsgraad van 65 procent en een goedlopend restaurant is het project rendabel, heeft Van de Ven berekend. Ze gaat uit van een personeelsbestand van 25 mensen. Over de hoogte van de investering wil ze niets zeggen. Volgens het FD gaat het om zo’n 10 miljoen euro.

De tegenstanders betwijfelen de financiële haalbaarheid van het project. Ze hebben adviesbureau Van Spronsen & Partners er een studie naar laten doen en de conclusies zijn even hard als duidelijk: het complex zal verlieslatend zijn en zal daarom een risico vormen voor de gemeente.

De (rijke) villabewoners die bezwaar hebben aangetekend, waaronder een paar bekende ondernemers en bankiers die in de directe omgeving wonen, hebben aangekondigd dat ze zodra het bestemmingsplan in de Staatscourant is gepubliceerd beroep gaan aantekenen bij de Raad van State.

Het kan een jaar duren voor de Raad uitspraak doet, intussen kan de renovatie en verbouwing van Vijverhof gewoon doorgaan.

Reageer op dit artikel