nieuws

Tripadvisor onder vuur om censuur recensies

Hotel 1609

De Amerikaanse consumenteninstantie FTC is een onderzoek gestart naar de praktijken van reiswebsite TripAdvisor. Tientallen reizigers hadden geklaagd dat TripAdvisor hun recensies over seksueel geweld heeft verwijderd, meldde de Milwaukee Journal Sentinel.

Tripadvisor onder vuur om censuur recensies

Uit een eerder onderzoek van de nieuwssite bleek dat TripAdvisor meldingen van verkrachtingen en ander geweld had verwijderd. ‘Als gasten geen eerlijke recensies kunnen posten, kan dit anderen belemmeren om een geïnformeerde keuze te maken’, schrijft de FTC daarop.

TripAdvisor

Begin november lanceerde TripAdvisor een nieuwe functie op de website, waarmee reizigers gewaarschuwd worden als er meldingen van seksueel of ander geweld zijn bij een hotel of bestemming. Ook daarna kwamen bij de Journal Sentinel nog tientallen klachten binnen van mensen van wie de negatieve recensies waren verwijderd.

Leestip: Hotel geeft gasten boete voor negatieve recensie

Iens onder vuur: ‘betalen om aan de top te staan’


Recensie-chantage… Gasten willen iets extra’s en als ze dat niet krijgen dreigen ze met een negatieve recensie. Uit onderzoek van KHN blijkt dat 61 procent van de horecaondernemers er wel eens mee te maken heeft gehad. Hoe ga je hier mee om?

 

Reageer op dit artikel