nieuws

Plannen voor budgethotel op Utrechtse woonboulevard

Hotel 2411

Op de Utrechtse woonboulevard moet pal aan snelweg A12 een budgethotel komen. Op de voorgenomen plek staat nu nog een oud kantoorpand.

Plannen voor budgethotel op Utrechtse woonboulevard
beeld: gemeente utrecht

Op die plek aan de A12 moet een volledig nieuw gebouw komen, met een budgethotel, kantoren, horeca en (woon)detailhandel. Volgens de gemeente is er veel vraag naar relatief goedkope hotelkamers in de stad.

De gemeente wil het gebouw De Drommedaris, nu een half leegstaand en verouderd bedrijfsverzamelpand op de Utrechtse woonboulevard, slopen. Het pand voldoet niet meer aan de moderne eisen, vindt de gemeente.

Budgethotel

De omschrijving die de gemeente in het startdocument geeft, spreekt van 123 kamers op de 8e tot en met de 16e verdieping van het nieuwe gebouw, met de ontvangst op de begane grond. Naast het pand komt een parkeergarage voor 200 auto’s, waarvan het dak is bekleed met zonnepanelen. Ook zal het pand geen gasaansluiting krijgen, doel is dicht bij energieneutraal te komen.

Ook schrijft de gemeente voor dat voor hotelgasten 25 e-bikes beschikbaar zullen zijn, en committeert de exploitant van hotel en/of cafe-restaurant zich aan de voorwaarde van de gemeente dat er stage- of werkervaringsplaatsen komen voor Utrechtse onderwijsinstellingen en voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Aan de overzijde van de Europalaan opende vorig jaar een groot Valk Exclusief hotel van Van der Valk. De gemeente vindt het geen probleem twee hotels pal naast elkaar te plaatsen, omdat beiden een andere doelgroep bedienen.

De geplande horeca is volgens de gemeente gericht op bezoekers van de Woonboulevard en het hotel. De wens is uitdrukkelijk om geen fastfoodformule toe te laten, vanwege de verkeersaanzuigende werking daarvan.

De gemeente zegt in gesprek te gaan met winkeliers, eigenaren en huurders in en rond de Woonboulevard om ideeën en wensen over het nieuwbouwproject te bespreken. Naast een hotel en horeca moet het nieuwbouwproject ook voorzien in parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen.

De start van de bouw is voorzien voor januari 2019.

Reageer op dit artikel