nieuws

Booking.com: 5 miljoen ‘alternatieven voor hotels’ in het aanbod

Hotel 2045

Booking.com heeft de mijlpaal bereikt van 5 miljoen ‘alternatieven voor hotels’ als overnachtingsoptie. Het gaat bijvoorbeeld om woningen, appartementen en andere locaties dan het traditionele hotel. Booking.com gaat hiermee steeds meer in de richting van Airbnb.

Booking.com: 5 miljoen ‘alternatieven voor hotels’ in het aanbod
Een appartement in Amsterdam dat in de verhuur is via Booking.com

Volgens de boekingsgigant wil 30 procent van de wereldreizigers in 2018 een alternatieve accommodatie boeken. Booking.com blijft daarom deze categorie uitbreiden om aan de klantvraag te voldoen.

Ten opzichte van vorig jaar is op Booking.com het aantal vermeldingen in deze categorie zelfs met 27 procent gegroeid. Daarmee groeit deze categorie sneller dan traditionele opties zoals hotels, motels en vakantieparken.

Volgens recent onderzoek dat Booking.com in 2017 uitvoerde onder meer dan 57.000 reizigers in 30 markten, wil 30 procent in 2018 verblijven in een appartement, aparthotel of condo. Dit toont aan dat de klantvraag naar andere accommodaties dan hotels groot blijft.

Ander onderzoek van Booking.com uit 2017 waaraan 19.000 reizigers uit 26 landen deelnamen, liet zien dat één op de vijf (21 procent) overwoog de eigen woning voor het komende jaar op een website voor reisaccommodaties te registreren.

‘We weten dat reizigers heel graag een grote verscheidenheid van soorten verblijf willen ervaren; van appartement tot woonboot, en alles daartussen’, aldus Olivier Grémillon, Vice President bij Booking.com en verantwoordelijk voor de bedrijfsstrategie rondom woningen en appartementen.

‘We hebben er hard aan gewerkt om zoveel mogelijk woningen en appartementen aan ons platform toe te voegen, zodat we gegarandeerd de keuze en diversiteit kunnen bieden waar onze klanten behoefte aan hebben. We zijn heel trots op de mijlpaal van 5 miljoen en zullen doorgaan onze leiderschapspositie op dit gebied te versterken. Ons streven blijft om klanten te koppelen aan het verblijf dat bij ze past, welke ervaring ze ook zoeken.’

Alle 5 miljoen vermeldingen op Booking.com in woningen, appartementen en andere unieke overnachtingsmogelijkheden – of het nu een appartement is in Chicago, een B&B in Toscane, of een villa op Bali – zijn direct en zonder reserveringskosten te boeken.

>> Meer over AirBnB lezen 

Reageer op dit artikel